https://www.vcura.nl/toelichting/gezondheidsproducten/_460____NL

 

Nabestaandenzorg.

Het overzicht niet verliezen als een dierbare is overleden, dat is maar weinig mensen gegeven.

In alle hectiek rond een overlijden moeten veel zaken geregeld worden. Op dat moment staat uw hoofd daar beslist niet naar. Uw aandacht gaat vooral uit naar belangrijkere zaken, zoals het afscheid en de verwerking van het verlies.

Toch komt er bij een overlijden heel veel regelwerk op u af. Voor velen in een toch al moeilijke tijd is het niet gemakkelijk dit allemaal goed af te handelen. Bovendien kan onrust over administratie, financiën en andere zakelijke beslommeringen verliesverwerking in de weg staan. 

Daarnaast blijkt dat veel mensen niets geregeld hebben en denken dat het allemaal wel goed komt. Een positieve gedachte maar de praktijk blijkt veelal anders:
Voor nabestaanden is het veelal heel belastend en bovendien ingewikkeld om de hoeveelheid praktische en administratieve zaken waar ze mee te maken krijgen af te handelen en onderling te verdelen.

Wie neemt de leiding? Wat wilde de overledene precies?  Waar zijn alle gegevens van de (bezittingen van) de overledene terug vinden? Veelal aanleiding tot op z’n minst gedoe maar vaak genoeg ook tot beschadiging  van de (familie)relaties.

Wie bewust leeft, doet er dus goed aan over de nalatenschap na te denken en zaken vast te leggen. Dat geeft nabestaanden duidelijkheid, ook over de gewenste verdelingen

Klik op de afbeelding voor nadere informatie

Desktop versie