https://www.vcura.nl/landing/veiligheidsproducten/_510____NL

Veiligheid in en om het huis

In het huis

Bij veiligheid in uw woning kunt u denken aan verschillende zaken. Zo zijn drempels lastig als u rollator- of rolstoelgebruiker bent, kan een trap een onneembaar obstakel vormen en is een traplift een mogelijke oplossing.
Het toepassen van extra beugels in verschillende vertrekken geeft meer houvast en verkleint de kans op vervelend vallen.

In de badkamer zijn dit soort beugels ideaal, maar ook een diep ligbad kan vervangen worden door een douchecabine, met antislipvloer en eventueel een klapstoeltje. Daarmee behoort die vervelende hoge in-/uitstap tot het verleden.

Natuurlijk behoort goed hang- en sluitwerk bij een veilige woning. Gecertificeerde sloten, een kierstandhouder en een digitale deurspion zien we steeds vaker.

    

Veelal kleine aanpassingen in uw woning maken dat u meer dagelijks plezier beleeft aan uw woonomgeving.

Om het huis

Ook om het huis zijn veiligheidsaspecten van belang. Verlichting draagt al sterk bij tot het lastiger maken ongezien uw woning te benaderen (mits de verlichting voor buitenstaanders/voorbijgangers goed opvalt). Een slagvaste buitenlamp (kan niet worden stukgeslagen) is prettig voor uw eigen zicht maar niet voor iemand met kwade bedoelingen.

 

 

Obstakels buiten kunnen voor gevaarlijke situatie zorgen, te veel op- en afstapjes verhogen het valgevaar. Egaliseren kan hier een wijs besluit zijn.

Een specialist van Vcura bekijkt graag samen met u welke mogelijkheden er zijn voor uw specifieke situatie.

In onze Vcura webshop vindt u diverse praktische producten die uw veiligheid verhogen.
Hulp nodig bij montage? Vcura kan het voor u verzorgen.

 

 

 

Desktop versie