https://www.vcura.nl/landing/vcura-voor-zorg-en-welzijn/_477____NL

Vcura, voor (thuis)zorg en welzijn ouderen

Met de vele veranderingen in de ouderenzorg is het zaak voor onze ouderen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Deze veranderingen in de zorg maken dat er meer en andere ondersteuning nodig is om zelfstandig wonen mogelijk te laten zijn.
Het langer thuis wonen kan worden ondersteund door verlenen van thuiszorg. Thuiszorg, zorg thuis die op vele manieren ingevuld kan worden. De nieuwe zorg zoals wordt verwacht is lang niet altijd haalbaar voor iedereen waarmee het welzijn van onze ouderen en de ouderenzorg aangetast wordt. Het is juist het welzijn dat maakt dat ouderen langer kunnen genieten van hun zelfstandig wonen. Omdat de overheid niet langer voorziet in een optimale thuiszorg is Vcura gestart deze thuiszorg voor ouderen zo optimaal mogelijk te verlenen. Alleen wonen is voor niemand prettig, alleen wonen doe je liever niet, ook hier zorgt zorg thuis voor een verlichting, zeker ook bij onze ouderen. Mede daar ook eenzaamheid hier om de hoek komt kijken bij onze ouderen.
Welzijn, wat is welzijn? Bij welzijn gaat het om het op een prettige manier zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Thuis zorg maakt dit mogelijk, de zorg thuis in plaats van in een verzorgingshuis, waar u niet langer over een eigen wil kunt beschikken, is een vervelende optie.
De zorg die Vcura biedt gaat ver. Niet alleen de lichamelijke verzorging (persoonlijke zorg, verpleegkundige zorg) wordt door ons geleverd. We leveren ook de lichamelijke verzorging in de vorm van uiterlijke verzorging als het om lichamelijke verzorging gaat. Ook dit valt onder de categorie zorg thuis. Alleen wonen en er verzorgd uitzien is ook een onderdeel van welzijn voor diegenen die alleen wonen. 
Ons dienstenpakket beperkt zich niet tot deze vorm van verzorging als het gaat om zelfstandig wonen, alleen wonen.
Zelfstandig wonen betekent ook dat er werkzaamheden thuis verricht moeten worden. Huishoudelijke hulp, onderhoud van het huis en tuin en ga zo maar door, gewoon zorg thuis waar dat ook voor nodig mag zijn..
Als laatste, hulpmiddelen om het zelfstandig wonen mogelijk te kunnen laten zijn worden ook geleverd. Aanpassingen in de woning kunnen worden uitgevoerd om het alleen wonen aangenaam te maken. Denk daarbij aan onder andere hulpstukken op de kraan, Hulpstukken waardoor u zich nooit kunt verbranden aan het warme water, een traplift om naar een bovenverdieping in de woning te komen - deze traplift zorgt er ook voor dat uw woning geheel bereikbaar blijft - verbreding van kozijnen of het aanbrengen van steunpunten, steunpunten waardoor u zich vrijer kunt bewegen, minder kans op vallen hebt etc. Zelfs een aangepaste separate woning volledig voorzien van domotica producten behoort tot de mogelijkheden. Door en met deze domotica producten zijn er meer mogelijkheden te bedenken dan ik hier kan opnoemen, maar om enkele zaken te noemen die u met domotica kunt bereiken: vloerbedekking met sensoren die waarschuwen als er iemand is gevallen, gordijnen openen en sluiten, lichten aan en uit cq dimmen, deur openen inclusief camera om te zien wie er voor de deur staat, maar ook voor eenzaamheid bij ouderen leveren deze producten een bijdrage om deze eenzaamheid te verlichten, wat natuurlijk niet wegneemt dat persoonlijke aandacht voor onze ouderen van wezenlijk belang is en wij deze maar wat graag verstrekken aan deze kwetsbare groep.

Al bovengenoemde mogelijkheden zijn niet meer vanzelfsprekend, gezien de veranderingen in de zorg, voor onze ouderen gerealiseerd. De nieuwe zorg impliceert meer zelfwerkzaamheid om het zelfstandig wonen op een prettige manier te realiseren en daarmee het welzijn van onze ouderen te verhogen.

 

 

 

Desktop versie