https://www.vcura.nl/landing/thuis-blijven-wonen-ouderen/_478____NL

Thuis blijven wonen, voor Ouderen

Senioren / ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Zelfstandig wonen, met behoud van kwaliteit van leven, wie wilt dat nou niet? Vcura zorgt dat Senioren / ouderen ook daadwerkelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Langer zelfstandig thuis blijven wonen is ook voor de overheid en de zorg een punt van aandacht, de medewerking die er dan ook is om langer zelfstandig thuis te blijven wonen is dan ook zeker aanwezig, alleen zijn op dit moment heel veel mensen bezig met het bewegen in dezelfde vijver om het langer thuis wonen voor senioren of ouderen mogelijk te maken, waardoor Vcura het idee heeft, dat sommige zaken het langer en plezierig zelfstandig thuis blijven wonen voor Senioren / ouderen soms lastiger wordt gemaakt dan nodig.

Langer thuis blijven wonen

De kwaliteit van leven blijft vaak hoog alleen al door het zich bevinden in de eigen vertrouwde omgeving, waar men zich thuis voelt, waarom zou men dan ook niet gewoon thuis blijven wonen als dat mogelijk is, langer thuis blijven wonen dan men gewoon was. De overheid stimuleert het, verzorgngstehuizen gaan dicht, u dient haast langer thuis te blijven wonen, maar wees eens eerlijk tegenover uzelf en anderen, zou u dat ook niet liever doen, lekker thuis blijven, wonen waar u bekend bent, wonen waar u zich thuis voelt, blijven wonen waar u zit?

Zorg voor ouderen

Senioren verschillen in doen en laten natuurlijk van elkaar, waar de één zich onder mensen blijft begeven en dingen onderneemt, trekt een ander zich terug en blijft vaker in zijn of haar eigen omgeving, beiden moet naar worden omgekeken, maar juist degene die ziezelf terugtrekt heeft de meeste kans om eenzaam te worden, terwijl degene die zichzelf juist buiten dat isolement blijft voortbewegen op moet passen om niet teveel hooi op zijn of haar schouders te gaan nemen.

5 thuis blijf tips

  • Blijf in beweging, zorg dat u voldoende beweging geniet, door sport, yoga, of gewoon de dagelijkse wandeling.
  • Zorg dat uw ruimtes thuis toegankelijk zijn voor u, geen dorpels, ruime doorgangen (voor de rollator) geen bad, maar een douche, douche zitje, beugels in uw toilet, tweede trapleuning, Wuzzi Alert voor uw persoonlijke veiligheid, een traplift, wist u dat u de Wuzzi en een traplift ook via Vcura kunt bestellen, sterker u krijgt dan ook nog een leuke attentie of waardebon.
  • Maak gebruik van Domotica artikelen, waardoor u minder fysiek naar een arts of ziekenhuis hoeft te gaan, uw gordijnen en licht makkelijker open en dicht of aan en uit gedaan kunnen worden, uw deur van op afstand kan worden geopend, nadat u door de camera heeft kunnen zien wie er voor de deur staat.
  • Weet u dat vcura chauffeurs heeft, die u naar de dokter of ziekenhuis begeleiden en het vier ogen / oren principe volgen, waardoor zij u kunnen helpen met het onthouden wat een arts u heeft verteld en dit ook aan uw mantelzorger kunnen mededelen via mail?
  • Wist u dat u via vcura ook een "blijf ook wonen" mantelzorgwoning kunt aanschaffen als u in de buitengebieden woont, waardoor u dichtbij uw zoon / dochter kunt blijven wonen op uw eigen vertrouwde grond en omgeving?

Bovenstaand zijn maar enige voorbeelden uit de mogelijkheden die Vcura u bied op het vlak van lekker zelfstandig en vooral ook plezierig thuis blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Hulp bij thuis blijven wonen?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen over het langer zelfstandig thuis blijven wonen voor Senioren / ouderen, of wilt u wat meer weten over vermelde of juist over niet vermelde zaken, neemt u dan contact op met ons via mail of telefoon.
Wij helpen u dan graag met uw vragen en proberen een passende oplossing te bieden, daar waar mogelijk.

Desktop versie