https://www.vcura.nl/landing/dementiaapp/_504____NL

Dementia app

“Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje”

Dementia-App in het kort

- Digitale familiecirkel rondom mensen met dementie
- Zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren
- Geschikt voor alle tablets (Android en iOS tablets)
- Met beeldbellen ook op afstand contact houden met uw dierbare
- Zorg ondersteuning op afstand ontlast de mantelzorger
- Onbeperkte koppelingen met familie, vrienden of zorgprofessional

Functies in het kort                 

- Screensaver met datum, tijd en agendaoverzicht                               
- Geheugenspellen
- Agenda
- Beeldbellen
- Fotoalbum
- Logboek
- Polygoon journaals
- Kiosk voor veel informatie

Prijs
De dementia-App kun je na het downloaden 1 maand GRATIS proberen en na 1 maand kost de App € 10,- per jaar.

Een overzicht

De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Het contact via deze community-App bevordert de verbinding tussen alle betrokkenen. Mensen met dementie worden ondersteund door deze digitale cirkel om hen heen van mantelzorgers, familie, vrienden en zorgprofessionals.

Mensen met een vorm van dementie hebben onder meer behoefte aan een dagritme en structuur en zullen naar verwachting langer thuis kunnen blijven wonen, als zij daarbij adequaat worden ondersteund door mantelzorg en technologie. De dementia-App is een belangrijke aanvulling op de fysieke hulp van mantelzorgers en familie aan mensen met dementie.

Functies

Screensaver
De dementia-App start standaard op in de screensaver modus. Daardoor is altijd direct te zien welke dag het is, hoe laat het is en welke activiteiten er die dag het eerst plaats vinden.

Geheugenspellen
De dementia-App bevat diverse spellen om het geheugen te prikkelen. De zorgontvanger kan deze spellen tijdens bezoek alleen spelen en samen met de mantelzorger. Hierdoor ontstaat een sociale interactie die positief bij zal dragen aan het welzijn van de gebruikers.

Mijn dag/week
Zorgontvangers hoeven alleen even het scherm aan te raken om alle activiteiten van die dag of week te zien. Om verwarring te voorkomen,
worden activiteiten die reeds geweest zijn uit het overzicht gehaald.

Contact
Met deze functie kunnen zorgontvanger en zorgverleners middels beeldbellen met elkaar praten en elkaar tegelijkertijd zien, om bijvoorbeeld de dag door te nemen. Juist het visuele contact kan bijdragen aan het welzijn voor zowel gebruiker als mantelzorger en familie. De herkenning heeft een positief effect op de gebruiker en de mantelzorger of familie kan visueel hun dierbare op afstand ondersteunen en tevens de algemene situatie en staat bekijken.

Fotoalbum
Het foto album biedt ruimte om met dierbare foto’s een levenspad weer te geven. Het is belangrijk om met het plaatsen van de foto’s rekening te houden dat de foto’s een verhaal of gebeurtenis bevatten, wat een leuke en positieve herinnering kan ophalen uit het verleden en zal leiden tot sociale interactie. Het fotoalbum kan zowel op afstand gevuld worden als ter plaatse op het tablet van de zorgontvanger.

Logboek
In het logboek kunnen mantelzorgers, familieleden, vrienden, casemanagers en de extramurale zorg elkaar op de hoogte houden van
hun dagelijkse ervaringen met de zorgvrager. De koppeling met de zorgprofessional binnen het logboek van de dementia-App (na toestemming gebruiker), is een belangrijke ondersteuning voor alle partijen. Hierdoor kunnen zorgprofessionals meer en bredere informatie krijgen om ondersteuning te optimaliseren. De koppeling zorgt ook dat zorgprofessionals mantelzorgers bij kunnen staan met vragen en oplossingen.

Agenda
Mantelzorgers, kinderen, casemanager, enz. kunnen op afstand afspraken en reminders in de agenda zetten. Eventueel kan bevestigd worden of de gebruiker de agendamelding heeft gezien. De afspraken en reminders kunnen per maand, week, maand of jaar ingevuld worden. Tevens kan er per agendapunt een (persoonlijke) foto toegevoegd worden, bijvoorbeeld bij ontbijt, lunch, diner, theater, verjaardagen, dokter- of ziekenhuis afspraken enzovoort. 

Polygoon journaals 1945-1976
Van begin jaren twintig tot en met 1986 was het Polygoon journaal in de Nederlandse bioscopen te zien, veelal ingesproken met de vertrouwde stem van Philip Bloemendaal.
In de dementia-App hebben wij samen met het Instituut voor Beeld en Geluid een brede collectie samengesteld met onderwerpen
als Koningshuis, voetbal, evenementen, entertainment en nieuws waar de gebruiker en mantelzorgers aangename en herkenbare herinneringen kunnen ophalen middels dit eigen digitale POLYGOON kanaal.

Informatie kiosk
In samenwerking met Alzheimer Nederland, de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoekde Nederlandse Overheid en vele andere belangrijke instanties verzamelt de dementia-App belangrijke informatie rond dementie en mantelzorg in de dementia-App kiosk.
In diverse digitale magazines bieden we informatie over onder meer “leven met dementie, dementie-onderzoek, mantelzorg, thuiszorg, dagbesteding, financiële- economische- en juridische zaken, cultuur en entertainment, domotica” en vele andere belangrijke zaken waar je graag zo vroegtijdig mogelijk over geïnformeerd wil en moet worden.

Partners
De dementia-App werkt samen met de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (I.S.A.O.), Alzheimer Nederland, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers, Vrijwilligerszorg MEZZO, Wehelpen zorgverzekeraar CZ en diverse zorginstellingen.


Download de app of neem contact op met Vcura, bel naar 085-487 59 86 of mail naar info@vcura.nl.

Desktop versie